torsdag 30 september 2010

Pärlan..

..har varit på besiktning idag och tro't den som vill men det verkar vara med pärlan som med fina viner - de blir bättre med åren!

Visserligen fungerade inte handbromsen (ett litet problem i mina ögon eftersom jag aldrig någonsin använder den. Vem gör det? När ska det vara nödvändigt? Har jag missat nåt kapitel i körkortsboken?) så det blir ett återbesök men i skuggan av tidigare gångers upprepade trauma med "ojämn bromsverkan" (kanske är just den meningen redan förtryckt när jag åker dit med pärlan?) så känns det som en piss i Mississippi.
Att sen vänster halvljus var lite lågt (jag tycker inte det - jag har dubbelkollat! Är jag så sned?) kan kanske bero på att det är moi som är ansvarig för det lampbytet - en kväll innan jag skulle till jobbet - och just den sidan var förj**lig att få dit.. Men som sagt var, jag är nöjd! Hade en bra känsla redan när jag skrapade rutorna på morgonen och insåg att båda skyltbelysningslamporna faktiskt lyser - det har aldrig hänt förut! Måste ha varit något glapp de senaste åren eftersom bara en har fungerat. (Den icke-fungerande har tyvärr inte gått att byta ut på grund av rostig skruv=nödvändigt att borra ut den för att byta lampan=överkurs).

Inget av de katastrofscenarion jag suttit och filat på över kaffekoppen i väntrummet utspelade sig heller! Varken; 1)pärlan tappar humöret och vägrar starta inne i hallen; 2)upphissad pärla droppar lite barlast och lösa delar ramlar ner och skadar besiktningsmannen; eller 3)jag får med mig merparten av pärlan hem nedpackad i sopsäckar. Inte heller blir jag klassad som galen kvinna som kör omkring i fallfärdig bil (tror jag). Fortfarande gäckar dock det skramlande ljudet till vänster i/under bilen. Inte heller besiktningsmannen kunde lokalisera det trots att det för hans del i princip var ett frislag eftersom han hade pärlan upphissad och tillgång till ett antal våldsverkande redskap..

Förresten..är det bara ägare till gamla skruttiga bilar som inte får tillbaks sina nycklar över disk tillsammans med protokollet? När de fått förmånen att provköra pärlan så lämnar de alltid nycklarna kvar i bilen medan alla andra i väntrummet, åtminstone idag, får sina nycklar i handen..



Inga kommentarer: