fredag 12 mars 2010

No more fåntratt!

Enligt veterinär Elisabeth är Eltons sår i ögat fint nu. Ingen tratt mer och minska på dropparna. Skönt! Vi började dock med en koppelfri promenad i Ersnäs där rullande i snön var en viktig punkt på schemat så jag hoppas han inte skrapade upp det igen.. Hon sa ju att han fick vara utan tratten så jag antar att det betyder att det inte är så ömtåligt. Hoppas på det.

Innan prommisen hann vi ut och rida i det härliga vädret en sväng, antagligen sista turen på lilla Q (snyft) men jag orkar inte tänka på det nu. Pysslade lite med "min" nya häst Bjarkur. Carina hade med honom som handhäst och rackars så läckert han rör sig. Jag är ju inte så bra på islandshästar men han har riktigt härliga uttrycksfulla framben när han travar och galopperar. Förhoppningsvis kommer han fortsätta röra sig så när han får ryttare på ryggen..

Blev även en mugg varm choklad och supermumsiga bullar med härlig kleggig fyllning till lunch i stallet. Sämre fredag går det att ha =)

3 kommentarer:

Karin sa...

Skönt för Elton att vara utan tratt. Och skönt för dig att slippa vakta han så han inte kliar =)

EliasochTildesMamma sa...

Hej.
Trevlig blogg o underbar hund, hittade hit idag o har läst litegrann.
Har oxå en boxerkille som ser nästan likadan ut som din, Tiger heter han o har nyss fyllt 7 år,still going strong:)
Precis som din så fick han idag diagnosen sår på hornhinnan...Så nu ska det droppas,inte så lätt p åen lekfull boxer

Ha det gott
Malin o Tiger

Mia sa...

Tackar tackar - vi tycker oxå att han är underbar (nästan jämt åtminstone..)
Tror att såren kommer med åldern (Elton blir 7 i höst), vår förre boxerkille fick sår flera gånger och en del var riktigt sega och tog flera veckor på sig att läka. Trösten är väl att de ganska snabbt vänjer sig vid dropparna, men lite pyssligt är det..