torsdag 24 februari 2011

Om du har ett äpple..



..eller två, så skulle jag förslå att istället för att dela det med mig gör du en Fyriskaka och bjuder ett helt gäng kompisar!

Älskar den här mjuka äppelkakan, för mig andas den mamma och pappa eftersom den ofta bjuds till fikat där, men den är rasande god även i andra kök..

Vispa ihop 125 g smält avsvalnat smör med 1,5 dl socker. Knäck i 2 ägg, 2 msk mjölk, 2,5 dl mjöl och 1/2 tsk bakpulver. Vispa ihop smeten och häll ner den i en smord och bröad form med löstagbar kant. Skär 2-3 äpplen i tunna klyftor (skala innan om du fördrar det) och stick ner i smeten, strö över 1-2 msk socker och 1 tsk kanel. Grädda kakan längst ner i ugnen 30-40 min i 175 grader.




Inga kommentarer: