Receptet hittade jag på bloggen Bakfnatt. Superenkelt. Det enda som tar lite tid är att vänta på att smeten ska stelna så den går att rulla.
Du behöver 1 dl vispgrädde, 100 g mörk choklad och 4 Kick (alltså lakritskola - hette tidigare Käck). Koka upp grädden i en kastrull, skär lakritsen i små bitar och låt den sjuda tillsammans med grädden tills den smält. Dra av kastrullen från plattan, ner med chokladen och rör ihop till en slät smet. Häll i en skål, in i kylen och låt stelna till lämplig konsistens att rulla. Rulla till små bollar. Krossa 1 msk lakritsströssel i mortel, häll över i en skål, blanda med 1/2 msk kakao och rulla tryffelkulorna i smulet. Klart!
2 kommentarer:
Gud vad kul att du har en blogg :-) ska absolut börja följa den!
(Emma från LRKtiden, skötte Pasqunelle)
Kul att du hittat hit, du är välkommen!
Skicka en kommentar