söndag 15 januari 2012

Tyfon Full Neck

Måste bara tipsa de hästägare som kanske precis som oss har en lite smalare plånbok att öppna när det gäller shopping till våra älsklingar.
Ett sånt här fint vintertäcke fick farbror Orbison inför vinterns lösdrift. Köpt från Börjes, levererat med postförskott och frakt för ca 745:- och jag tycker (hittills) absolut inte att det gjort oss bevikna. Vi var inte så sugna på att köpa ett täcke för tusentals kronor eftersom han behöver flera att byta mellan när han går på lösdrift (=svindyrt i längden..) och dessutom vet vi ju inte om han får vara med nån mer vinter.
Vi har testat snöstorm och då haft torr häst trots att han varit ute dygnet runt och täcket är helt översnöat på utsidan. I natt även testat -25 utan extra täcke och han var varm och go över ryggen i morse (nu är han ju inte klippt så lite naknare hästar kan naturligtvis tycka att 300g foder är i kallaste laget om de inte får ha något extra under). Vi valde täcket framförallt för att det är 1800D i yttertyget, de flesta i liknande prisklass har mycket tunnare yttertyg och då inbillar åtminstone jag mig att slitstyrkan ska bli betydligt sämre. Blankt innertyg är såklart också en fördel när man vill slippa fula skav som det lätt blir med täcke på dygnet runt.
I verkligheten är det tre spännen under halsen så det sitter åt lite tätare än på bilden, dessutom är det mycket snyggare. Botten är snarare petrolfärgad än blå och rutmönstret än nästan lite åt olivhållet.
Nackdelen är såklart att det inte är snabbknäppen i vid bringa och hals, men eftersom han bara ska bli av med täcket en gång om dagen och det är vi själva som fixar är det inte hela världen om vi får lägga en minut extra på att pilla upp spännena.
Det var dagens tips från mig, nu ska jag släpa fram skolböckerna..

PS. Igår travade Orbsion med ryttare för första gången på 100 (??) år. Han tyckte det var skoj.

Inga kommentarer: