tisdag 31 maj 2011

Lite mör idag

Det blev en lång dag igår. Joggade runt Vårruset på en helt ok tid för att vara mitt pensionärsjag, vi hade trevligt och fikade gott trots några regnskurar, en av tjejerna i laget vann dessutom en fin vinst i lotteriet - en fjällvecka i Idre.

Kom hem till en mindre trevlig fortsättning på kvällen. Elton halt på alla fyra benen, kunde knappt röra sig framåt och gick med kutande rygg och magen uppdragen. Stressad och orolig, vandrade bara runt, runt i hallen. Ringde i panik till djursjukhusets jour som befarade det värsta (?); magomvridning. (I mina ögon = döden, men så är jag ju lite skadad av att vara hästtjej och ha träffat på kolik- och tarmvredshästar..). Vi tvingade i honom vatten, jagade honom runt köket med sportflaska och eftersom det gick finfint att svälja hasade hjärtat ner en bit från halsgropen. Antagligen inte magen då. Vi fick ordination att ge smärtstillande och invänta röntgentid under veckan.

Nu är det där vi är, han blev betydligt bättre efter att ha fått smärtisar, vi inväntar ryggröntgen imorgon. Gissningsvis är det spondylos, jag menar - han är ju trots allt boxer. Läste någonstans att i en undersökning av närmare 300 "friska" boxers hade 70% spondylos..

Inga kommentarer: