tisdag 13 januari 2009

På hundfronten intet nytt..

Det har varit kanon att vara hemma nästan en hel månad över jul och nyår tycker både jag och Elton. Snart bär det av söderut igen för en ny termin.
Turligt nog har jag hittat en butik i Umeå som säljer märket som har Eltons mat och tjejerna som jobbar där är jättegulliga och snabba på att beställa hem maten när jag hör av mig. Även lyckats fixa detta här hemma efter att butiken vi handlade i tidigare lagt ner. Här beställs det dock mer sällan från just den leverantören och det är viktigt med framförhållning..inte min starka sida.
Året startade även med att vi började ge glucosamin i fodret. Hade tänkt att han skulle börja samma dag han fyllde 5 i förebyggande syfte, men det har inte blivit av.. han är ju väldigt rörlig fortfarande och har inte så vitt vi vet några röntgenförändringar heller men det skadar aldrig att mota Olle i grind..

Annars händer inte mycket på hundfronten. Vi har försökt ägna en hel del tid åt Eltons älsklingsaktivitet under ledigheten - skidåkning. Han älskar både att dra och att bara få springa lös när vi åker. Promenader är lite för långsamma för Eltons smak, när människorna har skidor på fötterna tycker han att tempot är mer passande.

Vi har även lyckats komma oss för att åka och vaccinera, drog till med även kennelhostevaccin denna gång efter skrämskottet före jul. Trist att behöva vila en boxer =)

Tyvärr har han hamnat i en kliperiod igen, tror det blivit lite väl mycket slarv med vad han stoppat i sig under julen. Sen har vi ju en teori om att just denna period januari-mars är den sämsta under året för honom. Kollade upp hans besök i djursjukhusets journal och nästan varje år i slutet på januari har vi varit på där med kliig hund...behandlat mot rävskabb, allergiutrett etc etc

Idag har vi iaf varit på en skön promenad i skogen och sen på med alla salvor och krämer, håller tummarna för att kliet ska vara snabbt övergående denna gång.

Inga kommentarer: