fredag 13 april 2012

Hemma igen

Som vanligt ville inte alls bloggandet fungera från skuggan av fjället - tro mig jag försökte faktiskt!

Vi har haft en finfin vecka. Vädergudarna har som vanligt inte varit på vår sida, flatljus, snö och allmänt sopigt väder (ändå har jag lyckats få en svag men omisskännlig goggle-bränna - ser ut som smuts på ena kinden. Inte snyggt. Inte alls.). Två timmar sol hann vi njuta av på måndagseftermiddagen när vi landade i Katterjåkk och då ägnade vi oss åt lite längdåkning innan en sen middag.

Vi hyrde en jättemysig privat stuga som balanserade på kanten av fjället ovanför Katterjåkk, utedass och dusch med hinkar i bastun. Inte så glamouröst men väldigt avkopplande.

Förutom sikten var det inget direkt fel på skidåkningen. Tisdagen fick vi ett fint åk ner på norska sidan av gränsen (dock aningens jobbig hike tillbaks..). Onsdag - Björkis..helt OK. Torsdagen bjöd Björkis (bästa!) på fint puder efter en snöig natt. Tyvärr snöade det en hel del även under dagen så sikten var fläckvis...noll.. Eller som veckans visdomsord lyder; "oavsett hur dålig sikten är kan den alltid bli sämre".. men som sagt var - fint fluff - och nöjda är vi med åkningen. Det skär i hjärtat att det var sista svängen för säsongen, men med lite tur är det snart vinter igen. För allvarligt - hur kul är det med sommar?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men Maria! Sommaren är ju allt!!!/ C

Anonym sa...

Man kan ju faktiskt njuta av alla våra årstider:)) /B