Arabisk bönsallad
1 dl adukibönor (vet inte vad det är, hittade inte det utan använde svarta bönor istället)
1 dl stora vita bönor (använde cannellinibönor)
1 dl kikärter
3 dl bulgur
5 tomater
1-2 citroner
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
ca 1 dl olivolja
salt & nymalen svartpeppar
1 rejäl knippa persilja
(ev lite färsk mynta)
Torkade bönor blötläggs och kokas efter anvisningar (lättast att använda bönor på burk..bara att skölja av). Koka bulgurn och låt den svalna. Skär tomaterna i tärningar och lägg i en skål. Pressa citron och häll hälften av saften över tomaterna. Blanda runt. Pressa vitlök och rör om. Tärna paprikan och blanda ner den. Häll på hälften av oljan och smaka av med salt och peppar.
Blanda bönor och bulgur i en stor skål. Finhacka persiljan (och ev myntan) och strö över bönblandningen. Häll tomatröran över bönorna. Tillsätt mer citronsaft och olivolja efter smak. Salladen ska vara saftig. Smaklig måltid!
I köket råder nu - efter allt hackande och blandande - positivt uttryckt; kreativt kaos! Tur säger jag bara att vi är ensamma hemma jag och Elton för jag tänker nämligen lämna röran åt sitt öde en stund och ta en prommis innan det blir helt galet mycket mygg ute. Sen får jag helt enkelt städa mig igenom fredagskvällen..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar