lördag 5 juni 2010

Bake of the day

Trots avsaknad av den riktiga kameran måste jag göra ett försök att visa mina brunchmuffins för de blev så sagolikt snygga. Mycket finare än på bilden i tidningen - har det någonsin hänt?? Jag har aldrig varit med om det..

Dessutom tyckte jag att de var riktigt mumsiga..Pumpakärnorna som blev rostade i ugnen var verkligen pricken över i..Om ni inte har Baka och är sugna på att testa så får ni receptet här;

Avokadomuffins (6 stora)
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 tsk salt

2 ägg
3 dl filmjölk
1/2 dl olja

1 avokado
1/2 rödlök
150 g fetaost
pumpakärnor

Sätt ugnen på 225. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa upp ägg, fil och olja i en skål. Tillsätt äggblandningen i mjölblandningen och rör om till en jämn smet. Skär rödlöken i klyftor och fetaosten i tärningar. Dela avokadon, skär i bitar. Vänd försiktigt ned lök, fetaost och avokado i smeten. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt (eller pappersformar i en muffinsplåt). Fördela smeten i formarna och strö över pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler.






Inga kommentarer: