lördag 21 juli 2012

Ett litet projekt

Vi har ju inte så mycket att göra nu så här på sommaren (sitter mest och pillar navelludd) så vi drog igång ett litet projekt i sommarstugan. Som alltid när vi drar igång tenderar projektet att bli lite större än det var tänkt.Vi gör om övervåningen till sovrum och tänkte måla ett lager vitfärg på väggarna. Eftersom det bara var det vi skulle göra finns det inte så mycket "före" bilder, men ni som haft den äran att hälsa på i stugan vet vad vi pratar om..


Intill sovrummet finns även en liten punschveranda (eller vad vi nu ska kalla det - en alkov med fönster kanske är mer rätt och riktigt). Utsikten är det inget fel på.


Insikten är mer tveksam, men dörren intill vårt nya master bedroom går inte av för hackor! Tycker själv att färgen här inne är lite... eh...skarp.. (och tja när vi väl kom igång så anar ni kanske vartåt det barkade..)


Först var det såklart en hel del underarbete i sovrummet där väggarna klätts med grön väv för x antal år sen. Egentligen bara att måla över allt kan man tycka men om ni kikar där till höger om mig (ja ert höger, inte mitt höger på bilden alltså..) ser ni vilka söta infällda sängbord det finns. I teak. Vi tänkte testa att låta dem få överleva renoveringssläggan. Maskeringstejp fram alltså.




I sovrummet är golvet målade plank. De ska också få byta färg. I lilla alkoven var det först en illgrön plastmatta sov vi plockade bort och under den.. en brun matta... som vi bestämde oss för att lägga ett billigt klickgolv ovanpå eftersom vi trodde det låg spånskiva under.


När vi sen ryckte bort golvlisterna visade det sig att det inte alls låg spånskiva under utan omålade plank! Yeey! Färg på även här alltså. Dock visade det sig att golvet var fuktskadat (men inget mögel som tur var!) och innan vi målade så fick taket lov att tätas..

Och här är vi nu. Nu har vi paus eftersom vi har schweiziska hyresgäster i stugan (bättre hälftens bror och brorsbarn) och grillar och badar (och i mitt fall - jobbar) istället.

Jag återkommer med slutet på den här historien..

1 kommentar:

Anonym sa...

Hälsa P från mig, det är år och dar sen jag såg honom:) Försök fånga honom och barnen med kameran.
Kramis B