Here we go..Fiskkakor för 4 personer (12 st).
450g skinnfri vitfiskfilé (ex torsk, hoki,sej..)
1 msk fisksås
1 stort ägg
1 rejäl näve färsk koriander
1 msk röd currypasta
(1 röd chili - valfritt - jag använde det..)
2 vitlöksklyftor
ca 5 cm färsk ingefära (finhackad)
skal+ saft från 1 lime
en näve gröna bönor (fint skivade)
2-3 salladslökar (grovhackade)
4 msk matolja
(sweet chili-sås till servering)
Mixa fisken till en slät smet i matberedare. Tillsätt fisksås, ägg, koriander, currypasta, chili, vitlök, ingefära och lime - mixa ihop till en smet.
Rör ner bönorna och salladslöken. Forma smeten till biffar. Stek biffarna i olja på hög värme, några minuter på varje sida.
Jag serverade med jasminris och lite chilimarinerad gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar