Pepparkaksmuffins med ädelostkräm och pepparkakssmul on top. Faktiskt nästan ännu godare än det låter.. Egentligen tänkte jag göra ädelostkrämen av cream cheese och vanlig (hård) mögelost och spritsa ut den, men eftersom latmasken är ett av mina allra käraste husdjur blev det istället ädelost på tub..
2 ägg
2 dl socker (jag använde hälften farinsocker och hälften strö)
1,5 dl gräddfil eller yoghurt
0,5 dl flytande margarin eller smält smör
1 dl lingonsylt (jag hade slut, hällde ner en näve frysta lingon istället)
4 dl vetemjöl
2 tsk ingefära
3 tsk malda nejlikor
3 tsk kanel
2 tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och socker så det blir fluffigt. Rör försiktigt ner margarin, lingon och yoghurt i smeten. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd sen ner mjölblandningen i äggröran. Skeda upp smeten i muffinsformar så de fylls till 2/3. Grädda i 200 grader ca 10 minuter. De ska spricka upp lite och bli gyllene på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar